UBB-ul lansează programul de master ”Data science for industry and society” în parteneriat cu BT și SAS

by Christian Suciu

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează un nou program de Master în parteneriat cu Banca Transilvania și cu Societatea Antreprenorială Studențească ce vizează acumularea de competențe în domeniul colectării și interpretării datelor pentru organizații iar Banca Transilvania va oferi internship-uri plătite celor mai performanți studenți.

Cursurile profului de masterat vor începe în noul an universitar 2022-2023 la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca iar studenții ce acumulează cele mai ridicate medii vor cei eligibili pentru obținerea internship-ului la Banca Transilvania.

Informații despre program:

  • Se adresează atât proaspeților absolvenți de facultate, cât și profesioniștilor care doresc să aibă competențe în colectarea, prelucrarea și interpretarea datelor în organizații.
  • Curricula inovativă a programului contribuie la dezvoltarea competențelor de analiză a informațiilor cu instrumente specifice Inteligenței Artificiale în cadrul unor proiecte cu date reale coordonate de experți din mediul academic și cel industrial.
  • Programul cuprinde două specializări SAS, Advanced Analytics și Data Science, și oferă posibilitatea obținerii de certificări foarte căutate în industrie, precum: Visual Business Analytics, Statistical Business Analyst, SAS Programming Specialist, Machine Learning Specialist sau Nature Language Processing and Computer Vision.
  • Programul de studii este oferit în limba engleză, cu derulare pe parcursul a doi ani și cu numeroase posibilități privind stagii de intership la Banca Transilvania, dar și la alți actori din domeniu.

”Data science este unul dintre domeniile viitorului, cu aplicabilitate foarte largă. La Banca Transilvania, echipa specializată în analiza datelor contribuie la transformarea experienței clienților noștri, permițându-ne să le oferim serviciile și produsele optime. Acest masterat este o oportunitate de specializare atât din perspectivă teoretică, dar și practică, iar programul de internship la BT poate fi primul pas într-o carieră de profil.” a menționat cu privire la noul program, Nevenca Doca, Directorul Executiv Senior în Departamentul de Resurse Umane al BT.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza