UBB oferă consiliere psihologică gratuită copiilor cu anxietate sau depresie

by admin

Universitatea „Babeș-Bolyai” oferă consiliere psihologică gratuită copiilor care suferă de anxietate sau depresie. Programul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani, care vor beneficia de psihoterapie cognitiv-comportamentală. Ședințele se vor desfășura online, prin intermediul unei platforme securizate.

,,Problemele de anxietate și depresie sunt frecvent întâlnite în rândul copiilor și adolescenților, iar adesea ele rămân netratate fiind ulterior asociate cu o serie de consecințe negative pentru elevi, familie, școală. Cel mai adesea grijile exagerate, lipsa încrederii în sine, perfecționismul, tendința de catastrofare, acuzele somatice, schimbările programului alimentar sau de somn, tristețea exagerată, iritabilitatea pot fi semne care indică prezența unor probleme emoționale care pot fi tratate de specialiști în sănătate mentală”, spune coordonatorul proiectului, prof. univ. dr. Anca Dobrean.

Pentru înscrierea în program, părinții interesați pot accesa linkul http://bit.ly/SREBTonADP sau pot trimite un e-mail la adresa emad.rebt@gmail.com.

După obținerea acordului parental, copiii vor fi evaluați pe baza unui chestionar privind emoțiile și comportamentele lor în ultimele 6 luni, apoi vor fi invitați, împreună cu părinții, la un interviu telefonic, notează edupedu.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza