U-BT Cluj, învinsă în prima confruntare din finala Ligii Naționale de către CSM Oradea

by Christian Suciu

U-BT Cluj a pierdut primul meci din cadrul finalei Ligii Naționale de Baschet disputate în deplasare pe terenul celor de la CSM Oradea la scorul de 79-73. Meciul a fost unul strâns însă în a doua jumătate a sfertului 4, greșelile continue ale ”studenților” lui Mihai Silvășan au adus adversarilor avantajul necesar pentru a obține victoria. Printre jucătorii care s-au remarcat pentru formația clujeană pe durata partidei se numără Jalen Jones (17 puncte, 4 recuperări) precum și Karel Guzman (13 puncte, 4 recuperări) și Leo Meindl (12 puncte, 4 pase decisive).

” A  fost un meci disputat, așa cum ar trebui să fie orice finală de campionat național. Din punctul nostru de vedere, nu am jucat un baschet foarte bun pe faza de atac. Dorința a existat și apărarea noastră și-a făcut treaba în cele mai multe momente. În schimb, procentajele noastre, mai ales la linia de libere, au fost slabe. Atunci când marchezi doar 41% din libere, e extrem de greu să câștigi un meci. Aceasta a fost istoria primului meci, finala va fi lungă. Trebuie să luăm fiecare confruntare în parte și să facem ajustările necesare pentru a da totul peste două zile. Când dai 10 libere din 24 și pierzi la 6 puncte meciul, atunci te gândești că un astfel de procentaj nu te-a ajutat. Jucătorii sunt oameni, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a fi mai buni data viitoare”, a declarat în urma partidei, antrenorul lui U-BT Cluj, Mihai Silvășan.

În ciuda înfrângerii suferite, baschetbaliștii clujenilor sunt deja cu gândul la pregătirea meciului secund din serie după cum a declarat MVP-ul lui U-BT Cluj, Jalen Jones.

”A fost un meci cu multe răsturnări de situație. Am ratat multe libere care ne-au costat, iar ei au oferit un joc foarte bun. Trebuie să ne odihnim și să o luăm de la capăt marți. Individual am avut un meci bun, dar nu contează acest lucru absolut deloc, pentru că am pierdut. Vom analiza capitolele unde am greșit și vom fi gata de meciul II”, a mai transmis Jalen Jones în urma meciului de la Oradea Arena.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza