U-BT Cluj întâlnește formația lituaniană Lietkabelis Panevezys în Euro Cup

by Christian Suciu

U-Banca Transilvania întîlnește pentru al doilea an consecutiv echipa litianiană Lietkabelis Panevėžys în cea de-a 9-a etapă a EuroCup. Meciul va avea loc miercuri, 29 noiembrie19:00 la BT Arena și av putea fi urmărit în direct pe Prima Sport 3 precum și pe platforma Primaplay.ro.

Lietkabelis este unul dintre cele mai mari cluburi de baschet din Lituania, având în palmares două titluri ale campionatului lituanian, câștigate în 11985 și 1988. În prezent se află pe locul 2 în principala competiție internă iar în toată istoria sa, a reușit să încheie sezonul pe ”podium” de trei ori, ultima oară chiar anul trecut. Pe plan internațional, lituanienii au obținut 5 participări în EuroCup, actuala lor campanie marcând cea de-a 4-a lor participare consecutivă.

În palmaresul trupei din Panevėžys se află două titluri ale întrecerii lituaniene desfășurate sub egida URSS, în 1985 și 1988. De asemenea, în campionatul baltic, Lietkabelis a ocupat de două ori poziția a doua și s-a mai clasat pe trei în trei rânduri, ultima dată chiar la finalul stagiunii precedente.

Antrenorul lituanienilor, Nenad Čanak, are la dispoziție, pe lângă baschetbaliștii lituanieni, doi sârbi și un muntenegrean. Recent, gruparea din Lituania l-a transferat pe fostul baschetbalist al lui U-BT Cluj, Stefan Birčević. Căpitan este experimentatul Vytenis Lipkevičius, un sportiv format la Žalgiris Kaunas. Alți baschetbaliști cunsocuți ai lui Lietkabelis mai sunt și Nikola Popović sau Paulius Valinskas. 

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza