U-BT Cluj a învins-o pe CSM Oradea și a devenit pentru al treilea an consecutiv Campioana României!

by Christian Suciu

U-BT Cluj a câștigat cel de-al treilea titlu de campioană a Ligii Naționale de Baschet Masculin după victoria obținută duminică seara pe parchetul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, în fața unui public de peste 10.000 de persoane. ”Studenții” au câștigat cu scorul de 70-59 în cea de-a șasea partidă din seria celor șase partide programate cu CSM Oradea.

Pe parcursul jocului, pentru formația pregătită de Mihai Silvășan s-au remarcat Nemanja Gordic (14 puncte), Karel Guzman (11 puncte), Emanuel Căţe (10 puncte) și Andrija Stipanovic (10 puncte) pentru U-BT Cluj, în timp ce pentru orădeni s-au evidențiat Markovic (13 puncte) și Ogden (10 puncte). Prin victoria obținută, scorul general al meciurilor cu CSM Oradea este de 4-2 iar restul partidelor jucate în seria din finala campionatului s-au încheiat după cu următoarele scoruri : 73-79, 83-93, 80-70, 86-80, 81-62

Clujenii au încheiat sezonul cu trei noi trofee în palmares, Campionatul Național, Cupa României și Super Cupa României. 

” Mă simt relaxat acum, a fost o finală grea. Am pierdut primele două meciuri acolo și țin să le mulțumesc băieților pentru puterea mentală de care au dat dovadă. Nu e deloc ușor să câștigi 4 meciuri la rând în fața unei echipe precum Oradea. Le mulțumesc jucătorilor, staff-ului și familiei.

Acum trebuie să ne bucurăm, am făcut fericiți atât de mulți oameni. Nu credeam vreodată că la un meci de baschet din Liga Națională va fi Polivalentă arhiplină. Este un mare pas înainte pentru baschetul clujean și cel românesc. A fost cea mai grea finală de când antrenez, cea mai încărcată din punct de vedere emoțional. Apa din Someș a fost extrem de rece, dar e bună pentru recuperare. Ne-am bucurat aici de mii de oameni, e un sentiment senzațional ” a transmis antrenorul Mihai Silvășan, în urma performanței înregistrate de echipa sa.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza