Ture Florești Cluj cu biciclete, bănci gonflabile și pietonal

by admin

Sâmbătă 19 octombrie, de laora 14, începe Tura pe Someș: Florești – Cluj, un eveniment co organizat de grupul Asociația Societate Organizată Sustenabil prin campania SOS Someșul Nostru, Clubul de Cicloturism “Napoca”, Outdoor4u și Someș Delivery.

Întâlnirea este sâmbătă 19 octombrie, de la ora 14, la Barajul de la Florești (malul drept – spre Florești), iar participanții vor a explora se pot lega, departe de traficul auto și aproape de râu, cele două localități.

”Culoarul natural al Someșului are potențialul de a deveni noua legătură alternativă și prietenoasă cu mediul natural. Credem într-un viitor cu maluri și zone verzi curățate de deșeuri, accesibile și tranzitate de alei pietonale, piste de biciclete și, de ce nu, de bărci ușoare cu vâsle. Mobilizează-te pentru a descoperi cum putem lega Clujul de Florești cu bicicleta, pe jos sau cu barca, de-a lungul unui Someș curat!”, îndeamnă organizatorii.

Astfel, ca un prim test în acest sens, vor fi utilizate trei căi de deplasare. Cea bicicletele – traseu coordonat de Clubul de Cicloturism “Napoca” – pornește din Parcul Rozelor Cluj la 13, iar cei prezenți se vor întâlnim cu restul participanților la ora 14:00 Barajul din Florești (tura continuă de la 14:30 spre Gilău – eveniment separat):

Un alt traseu va fi parcurs cu bărci gonflabile – traseu coordonat de Someșul nostru – se pornește de la ora 14 de pe malul drept al Barajului și se plutește pe Someș până în Cluj – 10 locuri cu înscriere aici.

De asemenea, un traseu va fi străbătut pietonal – traseu coordonat de Someșul nostru – se pornește de la ora 14 de pe malul drept al Barajului Florești și se explorează zona înspre Cluj, inclusiv o zonă mlăștinoasă (se recomandă cizme sau bocanci rezistenți la apă)

Te-ar putea interesa si

Comenteaza