Turda devine gazda “Maratonului Scrimei Clujene”, pentru prima dată în istorie

by Bianca Baraboi

Turda se pregătește să găzduiască, între 25-26 mai, cea de-a III-a ediție a Maratonului Scrimei Clujene, competiție internațională de scrimă. În fiecare an Maratonul Scrimei Clujene închide sezonul competițional de scrimă printr-un grandios eveniment. De această dată, competiția se va desfășura în Sala Sporturilor „Gheorghe Barițiu”, din Turda.

Anul acesta, competiția va găzdui 10 categorii, aici enumerând probe de la U9, U11, U14, U15 si U17, feminin și masculin.

Accesul spectatorilor este GRATUIT, dorința fiind de a populariza cât mai mult acest sport.

Devenind cu timpul un club tot mai important în Romania, ACS Atlas Invictus s-a remarcat prin organizarea unor competiții cu caracter național și internațional. Acest eveniment face parte dintr-un proiect de lungă durată, prin care clubul își propune să ofere anual comunității clujene șansa de a intra în contact cu cei mai buni sportivi din Romania și din afara țării, la categoriile de vârstă sub 9, 11, 14, 15 si 17 ani (U9, U11, U14, U15 si U17).

„Suntem foarte încântați de evenimentul pe care îl vom organiza la Turda. Ne mândrim cu faptul că reușim să aducem un astfel de eveniment într-un nou oraș. Ne dorim ca efortul depus în organizarea unui astfel de eveniment să fie primit cu multe zâmbete de către participanți, iar la sfârșitul fiecărui asalt sentimentul de fair-play să fie cel care primează”, afirmă Bogdan Dascălu, inițiatorul competiției.

Vreme de două zile, cei peste 300 de participanti se vor înfrunta pe planșa de scrimă, cu fair-play și respect reciproc.

„Am obișnuit publicul și participanții cu un nivel ridicat al competițiilor noastre. Sperăm ca în acest an să urcăm încă o treaptă, iar calitatea asalturilor să fie cea care primează, alături de multă bucurie din partea tuturor participanților”, a adăugat Bogdan Dascălu.

Program:

Sâmbătă, 25 mai 2024

  • 9.00 – U15 & U13 – floretă masculin & floretă feminin
  • 13:00 –U9 & U17 – floretă feminin
  • 14:30 – U11 – floreta masculin
  • 17:00 – finalele competitiei

Duminică, 26 mai 2024

  • 08.30 – U13 & U15 – floretă masculin & floretă feminin
  • 12:30 –U9 & U17 – floretă masculin
  • 14:00 – U11 – floreta feminin
  • 16:30 – finalele competitiei

Rezultatele acestui concurs național vor contribui la palmaresul participanților. Clubul Atlas Invictus și partenerii săi le vor mai oferi sportivilor, în perioada următoare, alte oportunități și evenimente.

Detalii suplimentare: www.atlasinvictus.com

Te-ar putea interesa si

Comenteaza