Trupul neînsuflețit al PS Florentin Crihălmeanu a fost depus în Catedrala „Schimbarea la Față”. Clujenii îi pot aduce astăzi un ultim omagiu

by admin

Trupul neînsuflețit al ierarhului a fost depus în această dimineață în Catedrala „Schimbarea la Față” de pe Bulevardul Eroilor. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, o pot face astăzi, până la ora 20:00, cu respectarea tuturor regulilor sanitare și a distanțării sociale.

Reprezentanții Episcopiei Greco-catolice de Cluj-Gherla au luat măsuri speciale pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Sicriul cu trupul ierarhului va fi închis, în condițiile în care PS Florentin fusese confirmat cu COVID-19. De asemenea, în interiorul catedralei nu va fi oficiată nici o slujbă cu public, iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu vor păstra cel puțin doi metri față de catafalc. Potrivit ultimei dorințe a PS Florentin, preoții și credincioșii care doresc să îi aducă flori, jerbe sau coroane sunt rugați să doneze banii săracilor.

Slujba de înmormântare a PS Florentin va avea loc sâmbătă, pe esplanada noii catedrala din Piața Cipariu. Ierarhul va fi înhumat în cripta noului lăcaș de cult.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza