”Tricolorii” au izbutit o victorie categorică împotriva selecționatei din Kosovo și rămân favoriți pentru calificare

by Christian Suciu

Elevii lui Edi Iordănescu au ieșit victorioși din partida jucată împotriva reprezentativei Kosovo-ului, învinsă pe Național Arena prin golurile marcate pe final de meci de Nicolae Stanciu( 83′) și Valentin Mihăilă (90+3′). Echipa Națională a jucat în superioritate numerică mai bine de o repriză după ce atacantul oaspeților, Vedat Muriqi, a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. În urma victoriei România ocupă poziția a doua în grupa de calificare urmând să dispute lună următoare un meci în deplasare împotriva Belarusului și o partidă cu Andorra, pe teren propriu.

Meciul a oferit momente tensionate pentru suporteri după ce în minutul 18, jocul a fost întrerupt temporar din cauza ultrașilor din așa numitul grup ”Uniți Sub Tricolor”, ce au afișat mesaje revizioniste și jignitoare la adresa formației oaspete în urma cărora centralul Delajod a trimis ambele echipe la vestiare. Jocul s-a reluat după 50 de minute însă suporterii kosovari au părăsit Arena Națională, dezgustați de provocările ultrașilor români.

Selecționerul Iordănescu și-a felicitat jucătorii pentru victoria obținută și le-a transmis suporterilor ce au provocat incidentul neplăcut să se concentreze pe susținerea echipei naționale.

””Felicitări băieţilor, au fost minunaţi, au arătat caracter, personalitate. Au arătat că ştiu să depăşească momentele grele, ce se întâmplă în jurul echipei naţionale nu e uşor de digerat. Am băieţi cu caracter, cu suflet mare şi băieţi cu valoare. Am obţinut o victorie meritată total şi mergem înainte cu încredere.

(Reporter: V-aţi temut că putem pierde cu 0-3 când s-a întrerupt meciul?) Da, normal că nu doream aşa ceva. Să ratezi o calificare la masa verde nu era ok. Sunt suporteri care au încurajat tot timpul echipa naţională şi îi rog din suflet să meargă înainte şi să se concentreze pe încurajarea echipei naţionale.”, a declarat în urma partidei Selecționerul României, Edi Iordănescu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza