Treizeci de centre de vaccinare vor funcţiona în judeţul Cluj

by admin

Treizeci de centre de vaccinare vor funcţiona în judeţul Cluj. Cele mai multe se vor găsi în Cluj-Napoca în spitale, dar şi în sălile de sport ale unităţilor de învăţământ. Potrivit anunțurilor autorităților, campania de vaccinare ar putea să înceapă din ianuarie.

„În Cluj-Napoca avem și CD-ul de pe Moților și ambulatoriul CFR de pe strada Câmpeni, dar vom avea și săli de sport ale unităților de învățământ, pentru că este o recomandare a celor care se ocupă la nivel național de vaccinare, să avem și structuri de acest gen care permit fluxuri mai ușor de realizat acolo, pentru că se fac din structuri modulare și permit zone de așteptare mai generoase, inclusiv înainte și după vaccinare. Vorbim de spații care trebuie să funcționeze în forma aceasta șase luni. Chiar dacă procesul de învățământ, să sperăm, va fi reluat cât mai curând, în sistemul clasic, față în față, probabil că sălile de sport nu vor fi folosite deocamdată și atunci vor putea fi utilizate ca centre de vaccinare”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, conform EBS Radio.

Echipele care vor efectua vaccinarea sunt în curs de constituire şi vor fi alcătuite din mai multe categorii de personal medical, dar şi voluntari. Centre de vaccinare vor fi amenajate și în restul orașelor din județ, dar și în comune precum Florești, Baciu, Mociu sau Călățele.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza