Trei escroci ce foloseau metoda ”Rip Deal” au fost prinși în flagrant de polițiștii clujeni

by Christian Suciu

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Cluj au prins în flagrant trei bărbați ce ar fi încercat să escrocheze o femeie din Cluj cauzând un prejudiciu de 400 mii de euro. Indivizii s-au pretins a fi investitori germani pe piața de criptomonede ce au încercat să o convingă pe femeie să vireze 400 de mii de euro într-un presupus portofel electronic, din care aceștia i-ar fi sustras ulterior.

” În fapt, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 59 de ani, 3 din municipiul București și unul dintr-o localitate din Germania, sunt bănuiți că, începând din luna iulie 2022, ar fi încercat să inducă în eroare o femeie, din municipiul Cluj-Napoca, sub pretextul calității de falși investitori germani și tranzacționării aparentei sume de 10.000.000 de euro, în scopul obținerii de la aceasta 400.000 de euro în criptomonede. Cei 400.000 de euro ar fi reprezentat comisionul pentru intermedierea tranzacției.

Din cercetări a reieșit faptul că bărbații, sub false identități, ar fi intrat în legătură cu femeia în contextul unui anunț postat de aceasta pe o platformă online, în vederea identificării de investitori, pentru un proiect imobiliar, care ar fi urmat să fie demarat pe un teren achiziționat și deținut în acest scop.

În urma controalelor corporale si percheziției autoturismului cu care aceștia s-au deplasat, au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, 4 portofele electronice, un laptop, dar și un document de identitate fals, aparent emis de autoritățile belgiene. În cadrul percheziției care s-a desfășurat la locuința unuia dintre bărbați, în municipiul București, au fost descoperite și ridicate alte 4 documente de identitate false, care păreau a fi emise de autorități malteze, belgiene și elvețiene ” au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Cei 3 bărbați au fost reținuți preventiv și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj cu propunere de arestare preventivă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza