Trei cinematografe din Cluj au găzduit proiecția filmului “Nasty”, în prezența echipei

by Bianca Baraboi

Cluj-Napoca a fost singurul oraș de pe lista cu orașe a turneului făcut de echipa documentarului Nasty, filmul despre tenismenul Ilie Năstase, în care startul filmului s-a dat la doar câteva minute, unul după altul. Parte din echipa filmului, mai exact Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D Popescu, cei 3 regizori care au realizat filmul, au ajuns în toate cele 3 locații: vorbim de Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria și Cinema City Iulius Mall.

Tudor D Popescu, Tudor Giurgiu și Cristian Pascariu, foto Facebook/Tudor Giurgiu

Despre Tudor Giurgiu știm multe cu siguranță, dar cine sunt ceilalți “doi muschetari”? Parte importantă a proiectului, fără de care nu s-ar fi realizat, iată cum sunt descriși aceștia chiar de Giurgiu într-o postare pe Facebook:

Cristian, botoșãnean, are 37 de ani si e unul din cei mai talentati tineri regizori pe care îi cunosc. Inteligent, meticulos, citit, modest, nu face nimic de mântuialã. L-am descoperit demult, pe vremea când termina școala de film la Cluj și fãcea scurtmetraje remarcabile. Va debuta curând în lungmetrajul de ficțiune cu “A flower is not a flower”, scrie incredibil de bine, mã bucur sã colaborãm și la alte proiecte în lucru unde Cristi a scris scenariul. A avut rãbdarea sã facã ordine în toate materialele de arhivã gãsite cu Nãstase pe tot globul, a inventat un mod de arhivare și stocare a tuturor informațiilor, care sã facã ușor montajul. A fost implicat în scenariu și montaj (mai ales) trup și suflet, și l-a apropiat pe Nãstase fãrã a fi neapãrat un fan al tenisului.

Tudor Popescu are 36 de ani și e singurul monteur din cei cu care am lucrat care foloseste cuvântul “acribie”. Nu “c**ie” sau altele asemenea. Are stil. Dar nu e despre asta. Îl știu de prin 2007/2008, când student fiind, a fãcut asistențã de producție la documentarul meu “Nunți, muzici si casete video”. Ne-am distrat big time alãturi de Toma, prietenul nostru. În 2010 i-am dat sã monteze un clip no-budget, Grimus, “In a Glimpse”, s-a descurcat de minune, l-a montat acasã la el, pe un colț de masã. Anii au trecut, Tudor a ajuns prof la UNATC și unul din cei mai buni monteuri ai generației lui (și nu numai). A lucrat la Taximetriști, Horia, multe filme scurte. Evident, a fãcut montajul și la Nasty dar contribuția lui a fost mult mai mare decât a unui bun editor. Creativ și implicat în tot procesul de postproducție, Tudor a venit cu propuneri juste de structurare a zecilor de ore de material filmat și de arhivã. Filmul ãsta e al meu, așa cum e și al lui Cristi sau Tudor.

Până la finalul lunii, echipa filmului va merge în mai multe orașe din țară.

Filmul este disponibil în cinematografe.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza