Transport GRATUIT pentru clujeni. Emil Boc: “De vineri puteți circula gratuit cu transportul în comun, în Cluj-Napoca”

by admin

După ce săptămâna trecută primarul Emil Boc a anunțat că populaţia Clujului a trecut pragul de peste 50% a ratei de vaccinare, în cursul zilei de astăzi, 16 iunie, a fost organizată o ședintă a Consiliului Local. Prin urmare, începând din 18 iunie, clujenii vor putea circula gratuit, în fiecare vineri, cu transportul în comun doar pe raza municipiului Cluj-Napoca.

“A venit şi Vinerea Verde. De vineri, dragi clujeni, puteţi circula cu transportul în comun din Cluj-Napoca, gratuit. Eu, ca primar, mi-am asumat aceste politici alternative, dar pe termen lung vom fi toţi mulţumiţi. Încet, dar sigur, transportul în comun va fi prioritar în tot oraşul. Cei care vor circula cu maşina, vor circula de două ori mai greu.

Am spus că atunci când rata de vaccinare depășește 50% prin votul dumneavoastă, de la ședința anterioară de Consiliul Local, am validat decizia Companiei de Transport Public ca împreună să implementăm, în premieră, în România, programul Vinerea Verde, adică «Stop! Vinerea mașina stă pe loc». Invitația e adresată tuturor clujenilor de a utiliza transportul în comun ca principală modalitate de mobilitate în orașul nostru”, a declarat Emil Boc în cadrul ședinței Consiliului Local.

Proiectul pilot “Vinerea Verde” a fost implementat în premieră, în România: “Le mulțumesc colegilor pentru că au găsit soluția legală pentru un proiect pilot care nu mai există nicăieri în țară. Viața la oraș are din fericire multe avantaje, dar și multe privațiuni. O privațiune este legată de mobilitatea sau transportul cu mașina personală. În toate orașele din lume, mai ales cele europene, transportul cu mașina personală este descurajat, din cel puțin două motive: poluează și ne afectează sănătatea”, a precizat edilul municipiului Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Carcestu 17/06/2021 - 05:32

Ii o calceama mare cu vinerea verde (cică gratuit) ca tot amenda se da dacă nai bilet sau abonament pe mijloace de autobuz.

Raspunde

Comenteaza