Transplantul înseamnă viață. Doi bărbați au primit o nouă șansă după un transplant renal realizat la Cluj

by admin

Un bărbat de 69 de ani aflat în moarte cerebrală a schimbat viața altor pacienți. Bărbatul era internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, iar familia sa a fost de acord să îi doneze organele. A fost cea de a treia acțiune de recoltare de organe desfășurată în luna octombrie la spitalul din Târgu Mureș.

 „Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei  care şi-a găsit puterea de a  transforma propria durere într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni.  

De asemenea, apreciem efortul colectivului ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş (dr. Mihai Morariu – kdp, as. Dorin Boca – coordonator transplant, dr. Oana Pitea – coordonator regional) care au făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor oameni, precum şi implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea Programului Naţional de Transplant. Este cea de-a treia acţiune de coordonare desfăşurată în luna octombrie la spitalul din Tg. Mureş.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, formată din dr. Andrei Tomuţa, dr. Doria Corb şi dr. Serghei Dragan. Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant, conduse de dr. Silviu Moga şi dr. Dan Enache, din cadrul centrului de transplant Cluj Napoca, salvând alţi 2 români din ghearele suferinţei. Cei doi pacienți care au fost transplantați renal în cursul zilei de duminică sunt doi bărbaţi în vârstă de 54 de ani, respectiv de 62 de ani, aflaţi de mai mult de 3 ani pe lista de aşteptare. La Tg. Mureş a fost prezentă şi o echipă a Institutului Clinic Fundeni pentru prelevarea ficatului, dar din motive medicale, organul nu a putut fi transplantat.

Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni! Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care aleg să-şi facă datoria în fiecare zi”, au scris reprezentanții Asociației Naționale de Transplant pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza