Transfer interesant pregătit de CFR Cluj. Dan Petrescu vrea un fost elev de la Kayserispor / Bogdan Mara revine în Gruia. Ce funcție va ocupa

by admin

Dan Petrescu (53 de ani) se pregăteşte intens de revenirea pe banca celor de la CFR Cluj, una care va aduce şi schimbări în lot. Iar una dintre ele se va produce la nivelul mijljocaşilor centrali defensivi, acolo unde “Bursucul” vrea să transfere un fotbalist cu care a lucrat în acest an la Kayserispor. 

Potrivit surselor Look Sport, CFR e interesată de Karlo Muhar, un mijlocaş central înalt, de 1.90 metri, pe care Dan Petrescu l-a folosit în cinci meciuri în scurta perioadă de timp petrecută la Kayserispor între ianuarie şi februarie 2021. Fostul fundaş dreapta a rămas cu o impresie foarte bună despre jucătorul care are atât o talie impresionantă, cât şi capacitatea tehnică de a face faţă chiar şi nivelului european. 

Cotat la 550.000 de euro, mijlocaşul în vârstă de 25 de ani aparţine de Lech Poznan, clubul polonez la care s-a întors după împrumutul la Kayserispor şi cu care mai are contract până în 2023. Dan Petrescu speră că polonezii vor putea fi convinşi să-l împrumute şi în acest an, eventual cu opţiune de transfer definitiv. Până să vină Muhar, Dan Petrescu s-a apucat, deja, să “cureţe” lotul celor de la CFR Cluj, iar doi mijlocaşi centrali, Fofana şi Tahiri, au fost anunţaţi că nu fac parte din planurile fostului fundaş dreapta al Generaţiei de Aur. În situaţia lor se află şi Ulrich Meleke, fundaşul adus de la FC Botoşani.

Tot pentru postul de mijlocaş central, Dan Petrescu insistă pentru revenirile lui Mihai Bordeianu şi Damjan Djokovic, fotbaliştii cu care a obţinut marile performanţe din ultimii ani.

CFR Cluj continuă restructurările masive de la nivelul conducerii după plecarea lui Marian Copilu, iar numirea lui Dani Coman în funcţia de preşedinte a fost doar începutul. În Gruia va reveni şi Bogdan Mara, cel care va ocupa funcţia de director sportiv, cea pe care a părăsit-o anul trecut. 

Neluţu Varga a convocat o şedinţă la stadion luni dimineaţă, la câteva ore după ce campioana a zdrobit FCSB, scor 4-1, iar Dan Petrescu e aşteptat să semneze noul contract. Conform AS.ro, la reuniunea de la sediul clubului şi-a făcut apariţia şi Bogdan Mara. Nu oricum, ci într-o maşină cu însemnele CFR-ului, ceea ce înseamnă că fostul atacant a bătut deja palma cu Neluţu Varga pentru a intra “în pâine”. Plecat anul trecut din club, după neînţelegeri cu Marian Copilu, Mara va lucra din nou alături de Dani Coman, cel cu care a colaborat pentru puţin timp la Astra, înainte ca echipa giurgiuveană să fie lovită de probleme financiare şi să retrogradeze în Liga 2.

“Am renunţat oficial la funcţia pe care o deţineam la CFR. Am vorbit cu patronul Neluţu Varga şi cu cei de la club şi i-am înştiinţat de decizia mea de a mă retrage de la CFR. M-am gândit foarte mult la acest lucru, au fost 3 ani extraordinari, dar distanţa de la Cluj la Bucureşti, unde am familia şi copiii, mă afectează mai mult pe zi ce trece”, spunea Bogdan Mara, în momentul în care-şi anunţa despărţirea de CFR. 

Fost elev al lui Dan Petrescu la Unirea Urziceni, Mara este, alături de Marius Bilaşco, unul dintre colaboratorii de lungă durată ai fostului fundaş dreapta.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza