Transfer de răsunet pentru U-BT Cluj! Studenții au adus un jucător trecut prin NBA

by Christian Suciu

Campioana României la Baschet a reușit un transfer important pentru actualul sezon și l-a înregimentat pe francezul Adam Mokoka, un fundaș de 1,93 metri ce a evoluat timp de două sezoane pentr formația Chicago Bulls din NBA.

Mokoka este născut la Paris și a împlinit în iulie vârsta de 25 de ani. Acesta măsoară 1.93 metri și poate fi folosit pe poziția de fundaș. Adam a făcut junioratul la BCM Gravelines-Dunkerque, activând totodată în naționala Franței. Astfel, el a ieșit campion european la categoriile U16 și U18. 

Totodată, a participat la Campionatul Mondial U19 din 2017, desfășurat în Egipt. Atunci, Mokoka a înregistrat medii de 6.4 puncte în maioul reprezentativei Cocoșului Galic.

La nivel de club, noul nostru fundaș a jucat la BCM Gravelines din 2015 până în 2018, fiind desemnat cel mai bun tânăr jucător din ProA. Ulterior s-a transferat în Serbia, la Mega Bemax, pentru a face pasul spre NBA în 2019. 

Francezul a prins două sezoane la Chicago Bulls, totalizând 25 de partide în cea mai importantă ligă a planetei. Pe 6 februarie 2020, Adam a impresionat pe parchetul celebrei United Center, când a înscris 15 puncte pe finalul partidei cu New Orleans Pelicans. Atunci, Mokoka evoluase doar 6 minute.

De asemenea, Mokoka a jucat în G-League la Windy City Bulls și Austin Spurs, pentru ca mai apoi să revină în Europa, la Nanterre. În stagiunea precedentă, Mokoka a îmbrăcat maioul foștilor noștri adversari din EuroCup, Reyer Veneția.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Comenteaza