Toate cele 24 de noi tramvaie ASTRA au ajuns la Cluj. 20 circulă deja prin oraș

by admin

Toate cele 24 de tramvaie Astra Imperio, fabricate la Arad, au ajuns la Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc pe rețelele de socializare. 20 dintre acestea au fost deja puse în circulație, restul urmând să intre în circuit după o perioadă de probe.

„La Cluj-Napoca, mobilitatea sustenabilă este unul dintre principalele obiective ale municipalității pentru tranziția verde. În acest moment 50% din flota de transport public a orașului este electrică, iar obiectivul nostru este ca până în anul 2026 întreaga flotă de transport în comun să fie verde și nepoluantă. În ultimii ani, primăria a investit constant pentru achiziționarea de tramvaie, troleibuze și autobuze electrice la cele mai înalte standarde din domeniu”, a scris edilul Emil Boc.

Tramvaiele Astra Imperio au următoarele caracteristici tehnice: capacitate de 300 de călători (36 locuri pe scaune) și dotări de ultimă generație, facilități pentru fotolii rulante sau cărucioare pentru copii, Wi-Fi gratuit pentru călători, sistem de supraveghere video etc. Tramvaiele sunt unidirecționale.

Prețul unitar al unui tramvai este de 7.735.000 lei fără TVA, iar valoarea totală a contractului însumează 185.640.000 lei fără TVA.

În următoarea perioadă programatică, 2021-2027, Primăria are pregătite proiecte europene pentru creșterea calității rețelei de transport public: autobuze electrice noi, autobuze autonome, troleibuze, extinderea rețelelor de contact pentru troleibuze, modernizarea depoului de tramvaie, a mai anunțat primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza