Timișoara: carantina de NOAPTE va fi aplicată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Magazinele se vor închide în weekend după ora 18 din cauza ratei de incidență

by admin

Situația epidemiologică din Timișoara s-a agravat de la o zi la alta. Din cauză că rata de incidență a ajuns miercuri la indicele 4.49, acesta va deveni oficial primul oraș din România unde se va reintroduce carantina de noapte (20:00 – 05:00) în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, activitatea magazinelor este permisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică doar în intervalul orar 05:00-18:00, potrivit Biziday.

Situația Covid-19 din Timișoara:

– rata de incidență: 4,49

– cazuri noi în ultimele 24 de ore: 192

– Grad de ocupare ATI. Paturi Covid 19 ocupate: 97%, patologii speciale: 30%

– Persoane vaccinate în Timiș. Cel puțin cu o doză: 237.652 / Vaccinate complet: 196.018

Lista restricțiilor impuse în Timișoara de către autorități:

Circulația în afara locuinței este interzisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții. Pentru deplasarea în afara acestor intervale orare sunt necesare adeverința de angajator sau declarație completată, cu motivul și locul deplasării.

Masca este obligatorie pe o raza de 25 de metri în jurul unor spații publice, precum piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, spitale.

– Activitatea magazinelor este permisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică doar între 05:00-18:00. În afara acestui interval este permisă  livrarea la domiciliu.

– Activitatea în restaurante, cafenele sau pe terase, este permisă între 05:00-02:00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar cu Certificat Covid (verde).

– Săli de sport/fitness, bazinele de înot pot ocupa până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar cu persoane care au certificat verde.

– Evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) se pot desfășura la interior cu maximum 200 de persoane (suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană), cu prezentarea certificatului verde.

Evenimente în spații închise (cinematografe, spectacole, concerte)  – până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție, și prezentarea certificatului verde.

– Evenimente în aer liber (spectacole, concerte, festivaluri, etc.) – maximum o mie de spectatori, cu purtarea măștii de protecție, suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și prezentarea certificatului verde.

– Competiții sportive: în spaţii închise sau deschise, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, distanță de minimum 1 metru între persoane, purtarea măștii de protecție și certificat verde.

– Cursuri de instruire, workshop-uri: interior: maximum 150 de persoane; exterior: maximum 200 de persoane, suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măștii de protecție, certificat verde.

Conferințe: maximum 150 de persoane, suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măștii de protecție, certificat verde.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza