TIFF ziua 2. Filme și evenimente la care mai poți prinde loc

by Oana Spiru

A două zi de TIFF vine cu evenimente și filme inedite. Dacă încă mai eziți la ce să mergi azi, uite câteva filme și evenimente mișto la care încă mai poți prinde un loc:

La ora 20:30 Opera Maghiară, mutat de la Bonțida: Jay-Jay Johanson, artistul suedezo-britanic în concert – o voce care te poartă ca printr-un vis, urmat de un documentar super inventiv și smart “Ce mașinărie fantastică!”, premiat pe meritate la #Sundance 2023.

Din Competiție, o comedie neagră din #Danemarca, dezinhibată, tare pestriță și îndrăzneață: Dinastia Dulce la ora 17:30 la Cinema Victoria.

Mustsee în seara asta Passages (r. Ira Sachs) la Casa de Cultură a Studenților de la 21:00, adus direct de la 

Berlinale, o poveste de tip triunghi-amoros, dar adusă pe ecran cu un ochi lucid, crud și viu, așa e în dragoste – pentru fiecare alegere există consecințe care forțează asumarea. Cu starurile Franz Rogowski și Adèle Exarchopoulos.

Superbul TÁR (r.  Todd Field) la 𝟭𝟱:𝟭𝟱 la Cinema Florin Piersic (ultimele bilete), filmul care l-a făcut și pe Scorsese să zică uau!, cu o Cate Blanchett care joacă de parcă ar fi supraom, cel mai bun rol al ei de până acum (da, se poate așa ceva). Premiat la #Veneția, nominalizat la #Oscar, și alte nominalizări și premii cu carul.

Băieții de la Omul cu sobolani sunt cu noi de la ora 18:00, la Cinema Dacia, cu documentarul OCS.25 (r. Bogdan “Hypno” Moldoveanu) și #concert  unplugged.

O poveste atât de sensibilă și onestă despre iubirea posibilă la orice vârstă, plasată într-o Irlandă aspră: Marinarul meu iubit la Cinema Mărăști de 𝗹𝗮 19:30. 

Un film contra-cronometru, perfect pentru Piața Unirii: Kompromat, în noaptea asta de la 21:45

E în secțiunea FărăLimită din motive evidente – e pentru cei mai deschiși oameni dintre cei deschiși: Măsuța de cafea la Cinema Dacia. O decizie neinspirată de a alege o măsuță de cafea are consecințe teribile în viața unui cuplu – dar, hei, lucruri de neconceput se pot întâmpla oricui. Join the ride, cu încredere. Ora 21:00. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza