Tibi Ușeriu, din nou la startul ultramaratonului de la Cercul Polar. Anul trecut s-a retras din cauza degerăturilor

by admin

Sportivul Tibi Ușeriu a pornit din nou în aventură. El a luat joi seara startul în Yukon Arctic Ultra, cursa de alergare de la Cercul Polar. Anul trecut, Ușeriu a fost obligat să se retragă din competiție din cauza degerăturilor suferite la picioare.

„Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume “Lucrul început și nedus la capăt”. Uneori în acest ‘nedus la capăt’ apare fiindcă eșecul și-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic de anul trecut, când am înghețat, fără măcar să-mi dau seama.

Drept urmare, am fost scos automat din cursa pe care îmi propusesem să o duc la capăt. Și am fost trimis la spital. M-am simțit cam ridicol, recunosc. Am venit acasă cu coada între picioare. Supărat pe mine, pe lume. Mi-a trecut, dar n-am uitat.

Ce e de fapt un eșec? Un profesor dur, care adoră să-ți dea lecții usturătoare, pe care le ții minte toată viața. Un eșec nu e un capăt de drum. E parte dintr-un proces de învățare. Dacă eșecul te încurcă în drumul tău spre glorie, poate că e timpul să înveți ceva, să te smerești mai mult. Mereu îmi repet asta când o dau de gard.

Am venit aici la Yukon Arctic din nou. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiș. Va fi greu. Plec însă cu speranța să duc la bun sfârșit ce am început. Am în minte o listă lungă de oameni dragi, susținători, suporteri. Am în minte Via Transilvanica, poate cel mai frumos proiect în derulare în care suntem implicați noi toți, cei de la Tășuleasa.

O să-mi hrănesc sufletul nu doar cu gheață și adrenalină, ci și cu gânduri calde, luminoase. Deocamdată, le trimit înspre voi toți, cei de acasă. Abia aștept să înceapă distracția!”, a scris sportivul român înainte de a pleca în cursă.

În cursa de anul trecut, Tibi Ușeriu a parcurs aproximativ 100 de kilometri, la temperaturi extreme de -38 de grade Celsius. La al doilea control de rutină, medicii i-au descoperit degerături la degetele de la picioare și l-au obligat să se retragă. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza