The Inclusionist începe la Cluj

by admin

Asociația Babilon Travel, în parteneriat cu AzBuki Serbia, Projekte Vullnetare Nderkombetare Albania, Directia de Asistenta Sociala si Medicala Cluj, Mreza za Dozivotno Ucenje Macedonia and și Associazione ONLUS L’Albero della vita Italia, demarează proiectul internațional The Inclusionist, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+ Tineret.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ Tineret și se derulează între 1 august 2019 și 31 iulie 2020. Scopul proiectului este de a promova și de a încuraja incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități și a celor cu oportunități reduse, prin deprinderea unui stil de viață independent și sănătos și a unor competențe esențiale pentru inserția pe piața forței de muncă și de a folosi sportul și activitățile de exterior ca unelte de incluziune socială.

Pentru a-și atinge scopul, proiectul are în vedere două activități principale. Este vorba de un curs de formare pe tema incluziunii sociale, ce se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 2 -9 noiembrie 2019, reunind 25 de lucrători de tineret, cu și fără dizabilități, din cele cinci țări partenere. De asemenea, mai este programat un schimb de tineri, ce se va organiza la Durres, Albania, în perioada 25 aprilie – 3 mai 2020, la care vor lua parte 30 de tineri cu și fără dizabilități, unii dintre ei cu oportunități reduse, și 5 lucrători de tineret, care au participat și la cursul de formare din Cluj-Napoca și care vor avea ocazia de a pune în practică cele învățate acolo.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza