Testarea HPV este gratuită în luna martie pentru doamnele între 24 și 69 de ani la unitatea mobilă de lângă Cluj Arena

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a aprobat un protocol de colaborare cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca ce prevede prevenția și depistarea precoce a cancerului de col uterin și a cancerului de sân. Cele două proiecte vizează informarea, educarea pentru sănătate și testarea în masă a populației supuse riscului.

Primul proiect vizează depistarea precoce a cancerului de col uterin și, în acest fel, reducerea incidenței acestuia, respectiv reducerea mortalității specifice, pe termen mediu și lung, prin intervenții de screening organizat. Cel de-al doilea proiect are ca scop general creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce – screening, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân.

Ca sprijin în derularea proiectelor respective, forul administrativ județean pune la dispoziție în mod gratuit unele spații aflate în proprietatea sa pentru realizarea procedurilor cuprinse în cadrul proiectelor.

”Doar participarea la programele de testare poate salva vieți, motiv pentru care doamnele interesate sunt așteptate la Cluj Arena, pe durata lunii martie, pentru a se testa.” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Testarea HPV este gratuită în luna martie pentru doamnele între 24 și 69 de ani la unitatea mobilă de lângă Cluj Arena – Revista Presei 01/03/2023 - 14:17

[…] post Testarea HPV este gratuită în luna martie pentru doamnele între 24 și 69 de ani la unitatea mobi… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza