Terapia Cluj va produce Favipirapir, un antiviral eficient împotriva virusului Sars-Cov-2

by Cristina Mihaila

Din aprilie 2021, Terapia Cluj va fabrica FluGuard (Favipiravir) în România, în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală, anunță producătorul. Până atunci însă, aceeași companie va aduce luni în țară și ultimele 110.000 de tablete de Fluguard dintr-un total de 770.000. FluGuard sau Favipirapir este un antiviral folosit pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Cele 110.000 de doze care vor ajunge în țară luni reprezintă ultimul lot din totalul de 770.000 de tablete de Favipiravir, sub brandul FluGuard pe care Terapia le-a adus în țară începând cu luna octombrie. Aceste doze au fost distribuite spitalelor prin Unifarm SA, pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți infectați, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România.

“În primul rând, doresc să aduc mulțumiri pentru buna cooperare Ministerului Sănătății prin Direcția de Politica Medicamentului, a Dispozitivelor și Tehnicilor Medicale și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, care au acționat prompt, în interesul pacienților. Terapia va continua să sprijine sistemul de sănătate, autoritățile și pacienții din România în această luptă comună cu COVID-19”, a declarat dr. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România.

Totodată, Terapia Cluj va aduce în țară în luna ianuarie și o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol), un medicament antiparazitar cu rezultate bune atât în prevenirea cât şi în tratarea infecției cu SARS-CoV-2. Această cantitate va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienți și va fi donată unităților medicale care tratează pacienți cu COVID-19. Scopul acestei donații este de a oferi pacienților acces la un alt tratament posibil eficace împotriva infecției cu noul coronavirus, utilizat deja în SUA în două protocoale, I-MASK+ și MATH+.

Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat de peste 40 de ani, inclus pe lista OMS a “medicamentelor esențiale”. Această moleculă antiparazitară este sigură şi a fost utilizată de aproximativ 3,7 miliarde de oameni la nivel mondial.

Noile dovezi au arătat că Ivermectina are proprietăți reale, antivirale, antiinflamatorii și de inhibare a replicării SARS-CoV-2, nu numai în modele in-vitro şi la animale, ci şi în numeroase studii clinice din diferite centre de pe mapamond.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Vaccin 19/12/2020 - 14:48

Prima veste un pic mai buna in acest carambol de panica si teroare despre un virus cu sanse de 99.8% supravietuire.

Ivermectina a fost deja de mai multe ori recomandata,dar niste interese financiare despre vaccinurile care sunt umflate la pret,au decis altfel. Dupa luni bune de presiuni,in sfarsit oameni ca si Pierre Kory au fost lasati sa vorbeasca despre totusi cat de bine se poate lupta impotriva covid cu aceasta Ivermectina. Omul e un fruntas in luptea covid si a tratat zeci de mii de oameni,deci nu e oricine.

https://www.youtube.com/watch?v=Tq8SXOBy-4w

Raspunde

Comenteaza