Tensiune și nervi în PNL Cluj! Cine se bate de acum pentru un loc eligibil pe listele pentru Parlament?

by admin

Deși partidul pare pe cai mari în municipiul Cluj-Napoca și în județul Cluj, liberalii nu au liniște. Noile achiziții dau mari bătăi de cap veteranilor din partid și nasc dispute serioase. Cum iarna îți faci car și vara sanie, la fel și liberalii, deși n-o afirmă public, se gândesc nu doar la listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean ci și la listele pentru Parlament.

Lucrurile se mai calmaseră întrucât anticipatele visate de președinte s-au dus pe apa sâmbetei și nu mai exista presiunea timpului. Dar pistoalele au fost reîncărcate odată cu revenirea în partid a senatorului Marius Nicoară. După un sejur politic în ALDE, fostul președinte PNL Cluj s-ar fi înțeles cu liberalii care dețin decizia pentru un nou mandat în Parlament. Surse apropiate foștilor democrat-liberali clujeni arată că apele sunt învolburate în organizația condusă de europarlamentarul Daniel Buda.

”Este incorect să fim puși să tragem acum pentru Nicoară la parlamentare. Cum îi mai motivezi pe membri?!” ne-a precizat sursa noastră. Și nu doar Marius Nicoară e sămânță de scandal. Prezența Cristinei Burciu de la Turda în PNL și pretențiile la un nou mandat de deputat, bazate pe zestrea electorală de la Turda a primarului Cristian Matei, dau fiori și transpirații actualilor parlamentari, dintre care, spun sursele noastre, în acest moment, doar unul ar mai fi cu adevărat sigur pe mandat.

Unde mai pui că primarul orașului Huedin solicită un loc eligibil pentru Parlament. A circulat chiar un zvon în care se spunea că Mircea Moroșan ar fi avertizat conducerea PNL Cluj că ar putea candida din partea altui partid la primărie, lucru infirmat de edil. ”Este exclus”, a spus primarul din Huedin pentru servuscluj.ro. Pe de altă parte, Moroșan a dat de înțeles că își dorește cu ardoare candidatura pentru Parlament. ”La asta se gândește toată lumea. Ăsta e și finalul normal al unei cariere politice. Dar mai e mult până departe”, a spus Mircea Moroșan pentru servuscluj.ro.

Potrivit surselor din PNL, așteptările liberalilor din Cluj pentru Parlament sunt două locuri la Senat și patru mandate în Camera Deputaților.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

vasi 26/02/2020 - 12:19

Primarul Moroşan de la Huedin ar putea candida din partea ApR că tot e prieten cu Meleşcanu!
Doamne ce mai traseişti ordinari are Clujul ăsta!

Raspunde

Comenteaza