Tensiune în PSD Cluj. Fostul secretar de stat de la MAE, Gabriela Ciot, și-a dat demisia din partid!

by admin

Gabriela Ciot, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, a demisionat din PSD. Fost purtător de cuvânt al organizației județene, aceasta și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care s-au întocmit listele de candidați pentru Parlament, invocând faptul că au fost aduși oameni din afara organizației împotriva voinței celor care o compun.

“Demisionez din PSD

Am crezut că si la nivel politic meritocrația de care se vorbește atât de mult, șansele egale, discriminarea pozitivă a femeilor sunt respectate. Am crezut și pe aceia care m-au încurajat să mă implic mai tare politic, motivând reforme și dorința de schimbare și de îmbunătățire a calității vieții politice. Chiar am crezut când se spunea că este nevoie de specialiști, de universitari recunoscuți în comunitățile din care provin. Am considerat că pot fi un bun exemplu pentru generația mea, dar mai ales pentru generațiile de tineri, pentru care nu mai există apetit pentru politică sau pentru partidele de stânga tradiționale.Lozinci pentru naivi….Și dacă nu aș mai fi trecut cel puțin de două ori prin aceleași episoade în care se vorbește despre criterii, meritocrație, schimbare….Așa s-a întâmplat și de această dată cu întocmirea listelor pentru Parlament. Previzibil că răspunsul față de reacția mea va fi “vulpea care nu ajunge la struguri spune că sunt acri”. Eu vin cu o replică “schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”.Nu cred în aducerea oamenilor din afara unei organizatii pe liste de partid, pentru că nu au capacitatea de a mobiliza activul de partid și nu pot determina implicarea acestora în campanie. Iar când o întreaga organizatie se opune acestei dorințe, cred că trebuie să se țină seama! Nu cred că cei aflați pe listele de la locale unde s-a obținut un scor de 13% la nivel de județ vor fi locomotive pufăinde care vor dubla scorul partidului. Dimpotrivă, credeam că au puterea să facă un pas decent în spate. Și nu cred în cei care vor să fie lideri, dar nu pot să întocmească și să asume o listă completă de candidați, lăsând această sarcină în seamă conducerii centrale!O spun cu regret, situatia organizației de la Cluj, în acest moment, va avea de suferit tocmai pentru că nu poate reface spiritul de echipă, coeziunea. Și ca să faci politică pentru oameni, este nevoie de omenie, cooperare, respect și principii, nu de “colți” și “cicatrici”. Iar atunci când vezi că prin acțiuni evidente, ești “sprijinit” să faci acest pas, trebuie să ai curaj și să acționezi ca atare. Pun punct acestei etape de activism politic.Omnia mea mecum porto (lat. Tot ceea ce am, duc cu mine) – “Versiunea latină a răspunsului pe care l-ar fi dat filozoful Bias concetățenilor săi mirați că părăsește cetatea (Priene), asediată de perși, fără să-și ia nimic cu el. Spiritul constituie unica bogăție a înțeleptului, un bun care-l însoțește peste tot.”

a scris Gabriela Ciot pe o rețea de socializare.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

CIOT și-a dat demisia din PSD | Clujul Politic 22/10/2020 - 12:25

[…] Clujeanca Gabriela Ciot, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, a demisionat din PSD. Fost purtător de cuvânt al organizației județene la locale, aceasta și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care s-au întocmit listele de candidați pentru Parlament, informează Servus Cluj. […]

Raspunde
Tz D 22/10/2020 - 21:36

Cred ca ați greșit partidul, doamnă. Clujenii nu au votat și nu vor vota niciodată PSD, sau orice partid provenit din acesta. Dacă totuși ar vota cineva la Cluj cu ciuma roșie, apoi ăia nu-s clujeni, ci vinituri.

Raspunde

Comenteaza