Temperaturile scăzute și gheața fac victime în rândul clujenilor. Peste 120 de persoane au ajuns la spital cu entorse

by admin

În ultimele 2 zile peste 120 de persoane au ajuns la Urgente cu entorse, fracturi ușoare sau chiar mai grave necesitând operații. La Cluj-Napoca personalul medical de la primiri urgențe și cel ortopedic abia reușește să facă față tuturor cazurilor.

48 de ore și peste 120 de persoane au ajuns la urgente cu diferite fracturi din cauza poleiului format pe străzi și trotuare. Au fost și cazuri ușoare însă au existat și intervenții chirurgicală.

„Din aceste 120 de cazuri peste 50 de cazuri au necesitat manopere complexe de reducere și mobilizare, erau fracturi fie cu deplasare fie fracturi complicate, ceea ce a presupus și analgosedare, practic tratamentul s-a prelungit , iar acest lucru a creat un disconfort legat de timpul de așteptare pentru pacienții care urmau să fie tratați. De asemenea, din cei 50 de pacienți care au fost imobilizati în aparate gipsate, 15 dintre ei au necesitat intervenție chirurgicală. Toată această supraaglomerare a generat o incapacitate a tuturor acestor cazuri”, spune Prof. univ. Dr. Claudia Gherman, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Fluxul mare de pacienți sosiți le-a îngreunat sarcina medicilor mai ales că nu sunt paturi destule. Astfel că 5 dintre cele 15 persoane care au avut nevoie de intervenție chirurgicală, sunt acum acasă așteptand sa se elibereze un pat și să poată fi operați.

Vestea proasta este că meteorologii anunță în continuare vreme rece, cu temperaturi sub zero grade, care va menține poleiul de pe jos.

foto: stiridecluj.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza