Tehnică de recuperare medicală brevetată NASA, utilizată la Cluj-Napoca

by Cristina Mihaila

În premieră pentru Cluj, un aparat brevetat de NASA va fi utilizat începând din luna aprilie într-o clinică privată de recuperare medicală pentru persoanele cu probleme la coloană.

Este vorba despre sistemul AlterG, o tehnologie revoluționară dezvoltată de NASA care permite reglarea forței de impact și a forței gravitaționale în timpul mersului, alergării sau în timpul exercițiilor, reușind astfel să regleze probleme de ordin neurologic sau ortopedic și chiar să prevină accidentări în cazul sportivilor. Acest sistem este recomandat în special în cazurile în care este indicată recuperarea prin micşorarea reglată a presiunii asupra coloanei vertebrale şi membrelor inferioare.

Utilizând presiunea atmosferică diferențială dezvoltată de NASA, sistemul permite reglarea forței de impact și a forței gravitaționale în timpul mersului, alergării sau în timpul exercițiilor, reducând greutatea pacientului până la 20% din masa sa corporală. Senzorii fac o analiză integrată a mersului și monitorizează video evoluția pacientului, oferind informații de tip feedback în timp real. Controlul echilibrului reduce riscul de durere și de degenerare articulară ce pot fi cauzate de utilizarea în exces a piciorului sănătos.

Sistemul ajută la identificarea și corectarea deficiențelor și asimetriilor mersului, optimizează procesul de recuperare după intervenții chirurgicale, reduce riscul de cădere, previne accidentările, protejează articulațiile și garantează prelungirea programului de antrenament în cazul sportivilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza