Teatrul „Puck” împlinește 74 de ani. Ce spectacole au loc de aniversare?

by Oana Spiru

Astăzi, luni, 5 februarie 2024, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, aniversează 74 ani de ani de la înființare. Evenimentul este marcat printr-un maraton de spectacole atât la sediul instituției, cât și în alte locații din Cluj-Napoca.

Astfel, la sediul Teatrului de Păpuși „Puck”, de la ora 12.30, va avea loc spectacolul „Motanul încălțat”, după Charles Perrault, în regia lui Cristinel Nedea.

Povestea clasică a Motanului încălțat este reinterpretată, propunerea regizorului Cristian Nedea respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență.

Distribuția și interpretarea muzicală: Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu și Iulian Lungu.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

De asemenea, pe aceeași scenă se joacă astăzi, de la ora 17.00, „Povestea viței de vie”/ „Mese a csodálatos szőlőfáról”, în regia lui Kovács Géza, dedicat memoriei regizoarei Kovacs Ildiko.

Personajele ne duc la granița dintre trecut, prezent și viitor, într-un oraș și într-una dintre curțile sale interioare, unde crește o viță de vie magnifică, inspirată de una reală, cea care crește și acum în curtea Teatrului „Puck”.

Asistent regie: Csog Brigitta.

Distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás.

Spectacolul „Povestea viței de vie” este prezentat în limba maghiară, durează aproximativ 55 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Totodată, de la ora 10.00, la Casa Radio, a fost găzduit spectacolul „Hänsel și Gretel”, în regia Ibolyei Varga.
Scenariul este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Angelica Pamfilie și Andra Cotiușcă.

Nu în ultimul rând, de la ora 11.00, la Cinema Dacia, a fost programat spectacolul „Muzicanții din Bremen”/ „A brémai muzsikusok„ după Frații Grimm, în regia lui Rumi László.

Distribuția a fost formată din Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Szűcs Tamás și Mostis Balázs.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza