Târgul Satului în Parcul Etnografic, cu zeci de producători locali, meșteșugari și artiști din Transilvania

by Cristina Mihaila

Zeci de meșteșugari, producători și artiști locali din toată Transilvania și-au dat întâlnire în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. În perioada 1-4 octombrie aici are loc Târgul Satului, de unde vizitatorii vor putea alege dintr-o gamă largă de produse, de la alimente și băuturi, sau produse de îngrijire personală, la  îmbrăcăminte și accesorii, până la obiecte și lucrări de artă (fotografie, pictură, grafică) și obiecte de decor pentru casă și grădină. În plus, vor putea participa la activități tematice specifice zonei rurale și la spectacole susținute de artiști locali.

”Vom avea degustări de produse locale, ateliere de meșteșuguri și o scenă a producătorilor locali, unde aceștia ne vor familiariza cu ceea ce înseamnă produsele lor și procesul prin care ele ajung la noi, inclusiv mici secrete din producție. Am gândit acest eveniment nu numai ca o oportunitate de a consuma local – ceea ce este extrem de important, atât pentru sănătatea consumatorilor, cât și pentru economia locală – dar și pentru a apropia consumatorii de producători, de a le da șansa să se cunoască, să relaționeze, să aibă încredere unii în alții. Și, da, și pentru a se simți bine împreună, într-un mediu deschis, verde, autentic, potrivit stării de bine. Un mediu care ar trebui mai mult apreciat de noi toți. Haideți alături de noi, între 1 și 4 octombrie, în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”, să ne bucurăm împreună de o toamnă frumoasă, să ne aducem aminte de copilărie și de zilele petrecute la bunici!”, spune Sorin Ailenei, Președinte Asociația  AiA, co-organizator al evenimentului.

Weekendul în care se desfășoară Târgul este unul plin de evenimente** la Muzeul Etnografic, iar vestea bună este că posesorii de bilete la oricare dintre aceste evenimente vor putea participa, gratuit, și la Târgul Satului.

**Evenimentele sunt:

Târgul se va deschide oficial pe 1 octombrie, la ora 14.00, iar programul următoarelor trei zile (vineri – duminică) va fi între 10:00 – 19:00.  Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de intrare, care poate fi achiziționat de pe iabilet.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza