Târgul de Cariere s-a întors la Cluj-Napoca. Vezi care sunt cele mai căutate domenii

by Oana Spiru

Târgul de Cariere s-a întors cu un nou sezon la Cluj-Napoca. Peste 50 de companii din diverse domenii de activitate prezintă candidaților ofertele de angajare. Sute de tineri caută oportunități de carieră, răspunsuri, un nou job, un nou început.

“Companiile participante oferă locuri de muncă pentru toată lumea, indiferent de nivelul de experință. Cele mai cautate domenii sunt IT, auto și productie si tehnica”, a declarat Maria Petruța, PR Târgul de Cariere.

Desi sunt zeci de companii din domeniul IT care prezintă oferte de angajare la târgul de cariere, tinerii absolvenți se plâng că nu sunt angajați din cauză că nu au experiență.

„Eu am plecat de pe băncile facultății, caut joburi în domenii precum informatica sau economie, pe asta m-am specializat. Merg în special pe economie pentru că am observat că pe informatică se intră destul de greu și nu mai sunt joburi. Am tot încercat în IT, mi-am depus CV și am observat că e destul de greu să treci de partea cu verificarea CV-ului. Și aici, la Târgul de Cariere ni s-a spus că e destul de greu să intri în domeniu ca și începător”, ne-a povestit Maria.

Sunt și companii care recrutează pentru locuri de muncă în străinătate țn țări precum Danemarca, Italia sau Germania.

“Suntem o firmă specializată în domeniul construcțiilor și oferim toate pozițiile posibile pentru ingineri în construcții. În paralel, oferim locuri de muncă și pentru muncitori calificați și necalificați sau internship pentru studenți”, a declarat Liliana Moldovan, managerul unei firme din domeniul construcțiilor.

Lansat la Cluj în 2006, Târgul de Cariere a devenit cea mai importantă rețea de evenimente de carieră din România.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza