Tabloul ”Artă degenerată” al pictorului clujean Adrian Ghenie s-a vândut pe 7 milioane de euro!

by Christian Suciu

Tabloul pictorului clujean, Adrian Ghenie, intitulat ”Artă degenerată”, s-a vândut pe suma de 7 milioane de euro în cadrul unei licitații ce s-a desfășurat la Honk Kong, după cum notează Profit.ro. Numele tabloului provine de la o sintagmă apărută în Germania în anii 30′ ce se referea la arta avangardistă modernă ce nu respecta idealurile estetice și principiile ideologice ale regimului.

Lucrarea lui Adrian Ghenie, pictorul ce a absolvit la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca în 2011, a fost evaluată între 5 și 8 milioane de euro. O altă creație a celebrului artist român s-a vândut în Octombrie la Londra pentru o sumă de 3.2 milioane de euro.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 05/12/2022 - 14:49

Domnule “ziarist”, poti sa scrii “s-a vandut CU 7 milioane…”, poti sa scrii “s-a vandut la pretul de 7 milioane….”, dar in niciun caz nu poti sa scrii “s-a vandut PE 7 milioane…”. Stii…suna asa… a culita sterp. De fapt multi dintre “ziaristii” de azi, facuti la apelul de seara pe la te-miri-ce “facultati” nu depasiti nici macar nivelul acestui manelist infect.

Raspunde

Comenteaza