Sute de tone de material antiderapant împrăștiate pe drumurile județene din Cluj

by admin

Consiliul Județean Cluj informează că, joi dimineața, în Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise circulației, dar pe mai multe sectoare traficul se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece. De asemenea, în urma căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, pe mai multe drumuri judeţene s-a format polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 20 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 66 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 31 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 35 de drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 234 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de miercuri, 20 ianuarie, s-a intervenit pe 8 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 200 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de miercuri, 20 ianuarie, s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră nu se impune intervenția pe niciun sector de drum județean din zonă. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 152 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

concluzie 24/01/2021 - 14:38

Avansată e cercetarea 1versitară dacă “specialiști” drumari pun sare pe carosabil asfaltat ?

Raspunde

Comenteaza