Sute de tone de material antiderapant folosite pentru combaterea poleiului pe drumurile din județ! Circulația se desfășoară în condiții de iarnă

by Christian Suciu

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au comunicat că nu există drumuri blocate traficului rutier în urma ninsorii însă pe mai multe sectoare de drum circulația se desfășoară în condiții de iarnă. În prezent acțiunile de dezăpezire întreprinse vizează drumurile care leagă mai multe comune și cele cu un trafic rutier ridicat pentru a oferi participanților la trafic un carosabil practicabil în condiții de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiții optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 26 februarie a.c., s-a acționat pe 15 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineți s-a acționat, de asemenea, pe 15 drumuri județene. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 360 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe 13 drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 270 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 270 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, în zona Gherla s-a intervenit pe patru drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe 32 de drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 190 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe 11 drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 8 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Intervențiile continuă și în aceste momente cu participarea unor utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi folosirea de materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza