Sute de mii de măști de protecție din China au ajuns în România

by admin

Un lot de 200.000 de măști FFP2, atât de necesare sistemului medical românesc, au ajuns în România, cu o cursă TAROM. Echipamentele medicale au fost achiziționate din China de către compania națională UNIFARM SA. Măștile vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Aeronava TAROM a aterizat vineri seara pe Aeroportul Otopeni. Ea a realizat, în baza unui contract comercial, o cursă pe ruta București – Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus.. 

Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din șapte persoane: patru piloți comandanți, doi tehnicieni și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului.

După revenirea în țară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie și, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

Sunt așteptate și alte transporturi conținând achiziții realizate de Compania Națională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza.

În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo și a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale și  echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii COVID-19.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza