Sute de clujeni sunt izolați la domiciliu. Doi pacienți rămân internați la Boli Infecțioase

by admin

Sute de clujeni sunt izolați la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus, în timp ce alte zeci se află în carantină instituționalizată. În schimb, peste 200 de persoane au ieșit din izolare, după ce, timp de două săptămâni, nu au prezentat simptomele infecției cu COVID-19.

Doi pacienți, în cazul cărora a fost confirmată infecția cu noul coronavirus, rămân internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, dar starea lor este stabilă.

„În prezent avem 582 izolați la domiciliu, 278 ieșiți din izolare, 22 în carantină. Pacienta din Mureș este stabilă, fără complicații. Pacientul din Maramureș este ameliorat clinic, dar este încă pozitiv, conform testării de ieri”, a arătat prefectura județului Cluj.

La Cluj au fost trimise spre testare 70 de probe de la suspecți de coronavirus. Dintre acestea, 45 provin din Satu Mare, 8 probe sunt de la Sibiu, 4 de la Bistrița-Năsăud, câte 3 de la Sălaj, Alba, Bihor și de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, iar o probă provine de la DSP Cluj.

Potrivit Ministerul Sănătății, în cele 7 centre din țară (București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul acestei săptămâni. Autoritățile au comandat deja teste suplimentare, care vor fi distribuite începând de miercuri către spitalele de boli infecțioase și care vor asigura necesarul pentru încă o lună.

Până în acest moment, în România au fost confirmate 31 de cazuri de infecție cu COVID-19. Ultimele două cazuri au fost anunțate miercuri dimineața. Este vorba de o femeie de 43 de ani din Capitală, care a luat virusul de la un al pacient, și de un bărbat de 42 de ani din Iași, întors de curând din Veneția.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza