Surse PNL: Numirea lui Abrudean în Guvern ar fi o împăcare a lui Orban cu organizația Cluj!

by admin

Faptul că prefectul Mircea Abrudean se află pe lista scurtă a premierului pentru a fi numit Secretar General al Guvernului este o certitudine. Doar că foarte mulți se întreabă care este calculul unei asemenea mutări politice cunoscute fiind criticile aduse Guvernului de către unii lideri PNL Cluj. Sursele noastre apreciază faptul că ar putea fi vorba de împăcarea pe care o încearcă Ludovic Orban cu “Grupul de la Cluj” din PNL.

“Mircea Abrudean, în ultimul timp, a devenit un apropiat a lui Emil Boc, este un fapt sigur. Iar pentru el chiar s-a făcut lobby în perioada asta. Eventuala lui numire în Guvern ar echivala cu o împăcare a lui Ludovic Orban cu gruparea de la Cluj”,

ne-a precizat sursa noastră. Cu toate acestea, numirea lui Mircea Abrudean în Guvern ar putea avea efecte politice de durată în organizația din Cluj.

“Cum Mircea Abrudean vine din vechiul PNL, odată ajuns la București, e foarte clar că va marșa pe linia taberei Orban. Inclusiv ministrul Adrian Oros, un apropiat al lui Ludovic Orban, a făcut lobby pentru Mircea Abrudean. Asta va cântări greu în viitor pentru organizația din Cluj, adică la Congresul partidului, organizația de aici va avea o direcție clară”,

a mai precizat sursa noastră.

Cu toate acestea, un cuvânt greu se pare că îl are și Florin Cîțu, pentru că premierul colaborează direct cu secretarul general al Guvernului. Așa că unii acreditează ideea că șanse foarte mai pentru a deveni Secretar General al Guvernului le-ar avea Tănase Stamule.

Foto: actualdecluj.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza