Suporterii din grupul “Uniţi sub tricolor” contestă eventuala convocare a lui Mario Camora la echipa naţională a României

by admin

Suporterii din grupul “Uniţi sub tricolor”, care reuneşte ultraşi din mai multe galerii ale echipelor din ţară, contestă, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, eventuala convocare a fotbalistului naturalizat Mario Camora la echipa naţională a României, informează agerpres.ro

În adresa intitulată “Fără străini în naţională”, fanii îşi arată nemulţumirea după ce selecţionerul Mirel Rădoi a afirmat într-o conferinţă de presă că este posibil să îl convoace la următoarele acţiuni ale primei reprezentative pe Mario Camora (CFR Cluj), fotbalist de origine portugheză care a dobândit oficial cetăţenia română.

“La finalul lunii trecute, Mario Camora a dobândit cetăţenia română, ca urmare a îndeplinirii condiţiilor legislative care reglementează acest fapt. Ca întotdeauna, rămânem consecvenţi principiilor noastre, sperând în respectarea celor mai elementare norme morale în această speţă, dezaprobând pe această cale o eventuală selecţionare a oricărui jucător străin în naţionala României, din mai multe motive cât se poate de obiective”, se arată în comunicatul citat.

Suporterii susţin că echipa naţională “nu poate conţine decât jucători români, deoarece aceasta îi este menirea” şi că “orice implant străin îi denaturează total scopul şi o face să semene cu o echipă de club”. Argumente precum forma de moment a echipei naţionale, valoarea jucătorului străin în cauză, eventualitatea necesităţii acestuia într-un meci sau altul, nu ar trebui aduse în discuţie deoarece acestea ar constitui “un atentat la integritatea, identitatea şi simbolismul echipei naţionale”.

În opinia fanilor, convocarea lui Mario Camora ar însemna “o soluţie artificială cu implicaţii nefaste pe termen lung” deoarece în acest fel s-ar suprima şansele de afirmare a tinerelor talente la cel mai înalt nivel. “Astfel, pentru tinerii noştri jucători, nu va fi îndeajuns să fie cei mai buni fotbalişti români pe posturile lor pentru a fi selecţionaţi, aşa cum e normal, ci vor avea de înfruntat şi o concurenţă neloială, nenaturală şi cu resurse nelimitate, de origini străine”, se mai precizează în comunicat.

Eventuala convocare a fotbalistului de origine portugheză contravine regulii impuse în ultimii ani de Federaţia Română de Fotbal prin care echipele din Liga I sunt obligate să înceapă partidele cu doi jucători români sub 21 de ani, mai susţin fanii.

Grupul “Uniţi sub tricolor” menţionează că va contesta conducerea FRF şi colectivul tehnic al primei reprezentative în cazul folosirii lui Mario Camora în echipa naţională a României.

“Revenind la cazul jucătorului Mario Camora, menţionăm că îl respectăm ca persoană şi ca fotbalist, la fel cum considerăm că e demn de apreciat faptul că a ales să rămână în ţara noastră, să aplice pentru cetăţenie şi probabil să-şi încheie cariera tot aici, admiţând de aici că demersul nostru se referă la o situaţie generală, nefiind ceva personal. Totuşi, reprezentativa naţională oferă o cu totul altă paradigmă decât o echipă de club şi este normal ca scopul acesteia să nu fie deturnat în niciun fel. În concluzie, încredinţăm că factorii abilitaţi vor trata cu cerebralitate şi înţelepciune acest aspect, vor ţine cont de argumentele cât se poate de obiective expuse mai sus şi nu vor crea un precedent periculos pentru echipa naţională. Altfel, ne vedem în situaţia neplăcută pentru noi şi toţi factorii implicaţi, de a fi nevoiţi să contestăm cu efect imediat şi permanent atât acest eventual demers, cât şi conducerea federaţiei, precum şi cea tehnică a echipei naţionale”, se mai precizează în comunicat.

Mario Camora, fotbalistul de origine portugheză al echipei CFR Cluj, a depus, la 2 septembrie, jurământul de credinţă şi a obţinut în mod oficial cetăţenia română, el devenind astfel eligibil pentru convocarea la prima reprezentativă a României.

Camora, fundaş stânga care a cucerit patru titluri de campion al României cu CFR Cluj, joacă la formaţia din Gruia din 2011. Anterior a evoluat în ţara natală, la Samora Correia, Valdevez, Beira-Mar, Pampilhosa şi Naval.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, la 3 septembrie, într-o conferinţă de presă, că este posibil să îl convoace la următoarele acţiuni ale primei reprezentative pe Mario Camora.

“Pe Mario Camora e posibil să-l vedem în următoarele meciuri, făcând parte din lotul echipei naţionale. Aşa cum am spus, înainte de aceste partide (n.r. – cu Irlanda de Nord şi Austria din Liga Naţiunilor) situaţia lui juridică nu era foarte clară şi nu am vrut să riscăm”, afirma Rădoi.

Foto: Digi Sport

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Calin 27/09/2020 - 02:00

Oare cine e mai retardat, handicapatul ce are site-ul “Uniti sub tricolor” sau cel care a scris acest articol? Cine il cunoaste pe Camora stie ca este mai roman si mai cu caracter decat mare parte dintre noi.

Raspunde

Comenteaza