Suntem ceea ce mâncăm! Află ce alimente ne mențin tineri!

by Bianca Baraboi

Suntem ceea ce mâncăm și nici nu realizăm cât de mult influențează alimentația felul în care îmbătrânim. Ca să rămânem mai mult timp sănătoși și plini de viață, este important să avem o dietă bogată în antioxidanți, acei compuși care au grijă să reducă stresul oxidativ din organism. Aflați toate detaliile despre un stil de viață sănătos, de la Luciana Indre, la Sănătate cu Stil!

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, alimnetele pe care le consumăm ne pot afecta din ce în ce mai mult aspectul fizic, calitatea vieții și starea de sănătate. Așadar dieta noastră de zi cu zi, poate accelera sau, din contră, poate încetini, procesul de îmbătrânire, așa că nutriționiștii au întocmit o listă cu cele mai indicate alimente pentru prevenirea îmbătrânirii celulare.

Uleiul de măsline extravirgin este unul dintre cele mai sănătoase, fiind bogat în antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și a daunelor oxidative cauzate de un dezechilibru al radicalilor liberi din organism.

Majoritatea legumelor sunt extrem de bogate în nutrienți și au un conținut scăzut de calorii. Dar conțin și antioxidanți care ajută la reducerea riscului de boli de inimă, apariția cataractei, și a anumitor tipuri de cancer.

Peștele gras este de asemenea un aliment nutritiv care ne poate ajuta să avem o piele sănătoasă. Grăsimile Omega 3 sunt benefice împotriva bolilor de inimă sau a inflamației. Somonul este un exemplu în acest sens.

Ciocolata ne menține și ea tineri. Este vorba despre ciocolata neagră. Cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât este mai mare și conținutul de polifenol, care acționează ca antioxidanți, în organism.

Urmărește Sanatate cu Stil în fiecare sâmbătă, ora 11:00, la Prima TV!

https://www.facebook.com/PrimaTVRomania/videos/725964999309878

Te-ar putea interesa si

Comenteaza