Studenții de la UBB protestează astăzi din cauza deciziei ”revenirii la cursurile fizice” pentru numai trei luni.

by Christian Suciu

Consiliul Studenților Universității Babeș-Bolyai a transmis astăzi pe pagina oficială de facebook că studenții vor organiza o mișcare de protest împotriva deciziei întoarcerii la cursuri în formatul fizic deoarece este una inoportună și bulversantă pentru comunitatea studențească. Printre argumentele invocate se numără dificultatea studenților de a se reîntoarce la Cluj găsind o chirie pentru numai trei luni.

” Pentru a clarifica lucrurile, revenirea la formatul fizic este un lucru dorit de toți studenții, experiența campusului și a activităților universitare offline fiind esențială pentru experimentarea unei studenții complete. Dar, din păcate, momentul în care Ministerul Educației a decis să aibă loc această “revenire” nu este unul deloc potrivit. Perioada de tranziție menționată nu este corespunzătoare punctului din anul universitar în care ne aflăm, aceasta fiind mult prea bruscă, mulți studenți neavând posibilitatea de a se întoarce la cursuri și seminare fizice într-un timp atât de scurt. Deși cu toții ne dorim reîntoarcerea la o studenție “normală”, nu putem ignora numeroasele situații delicate în care se regăsesc enorm de mulți studenți!” a comunicat CSUBB.

Aceștia au comunicat de asemenea că astăzi va avea loc un protest menit să dezavueze decizia Ministerului Educației de a le impune studenților să continue restul semestrului în format fizic.

” Ținând cont de nenumăratele mesaje și cereri din partea studenților, anunțăm că în data de 14/03/2022, începând cu ora 16:30, vom protesta față de raportarea greșită a Ministerului Educației la nevoile comunității studențești din România.Protestul va avea loc pe Strada Mihail Kogălniceanu 1, Cluj-Napoca. ” se mai arată în mesajul reprezentanților CSUBB.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza