Sterilizări gratuite pentru câini și pisici într-o comună clujeană

by admin

Un ONG clujean va derula în 15 ianuarie o campanie de sterilizare gratuită a animalelor în comuna clujeană Căpușu Mare.

Este vorba de asociația Sirius Animal Rescue, care a anunțat că în data de 15 ianuarie 2020 va fi reluat “Programul de sterilizāri gratuite din Căpușu Mare”.

„De ce? Pentru cā sărbătorile s-au încheiat și pentru că sterilizarea înseamnā responsabilitate fațā de animalele noastre, fațā de starea lor de sānātate (scade riscul de tumori mamare la femele și de cancer de testicule la masculi), dar mai ales împiedicā înmulțirea lor necontrolatā și apariția puilor nedoriți, cu care cei mai mulți nu știu ce sā facā dupā ce se nasc.

Și mai sterilizām dintr-un motiv: așa spune legea cā trebuie sā facem și e bine ca noi toți sā respectām legea”, justifică oficialii organizației.

Astfel, localnicii din Căpușu Mare sunt așteptați să contacteze echipa Sirius pemtru ca sā le sterilizeze gratuit animalele.

Activitatea Sirius ca organizație de protecție a animalelor e concentrată pe intervenții de salvare-reabilitare-adopție, programe de castrare-sterilizare și dezvoltarea celor două centre medicale veterinare prin care membrii acesteia își propun să ofere sprijin comunităților rurale locale.

Recent am inclus și EDUCAȚIA ca parte a misiunii noastre. Programele de castrare-sterilizare și educarea publicului sunt, în opinia noastră, singurele măsuri viabile pe termen lung care pot ameliora situația câinilor și pisicilor din România. Animalele pe care le salvăm au nevoie de o viață nouă. Găsirea unui cămin pentru fiecare dintre ele e întotdeauna o prioritate”, mai spun aceștia.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza