Starea de urgență ar putea fi prelungită. Decizia, luată săptămâna viitoare

by admin

Pe 16 martie, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România, pentru o perioadă de 30 de zile, în contextul pandemiei de coronavirus. În acest interval, autoritățile au luat măsuri dure, de la carantina totală instituită asupra unor localități, la restricții de circulație și măsuri de izolare socială.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, starea de urgență ar putea fi prelungită cu încă 30 de zile. O decizie în acest sens ar putea fi luată săptămâna viitoare.

„Dacă vorbim de starea de urgenţă, este foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Este posibil acest lucru şi poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgenţă”, a declarat Arafat, într-o intervenţie telefonică la postul Digi 24.

Raed Arafat a explicat și cât estimează el că va mai dura starea critică în România.

„Starea critică, să zicem, depinde pentru că aţi văzut, în unele ţări a urcat şi după aceea a început coborârea foarte rapid. În alte ţări s-a menţinut. Este foarte greu să speculăm acest lucru. Dar nu cred că vom ieşi din starea aceasta de combatere a virusului înainte de sfârşitul lunii mai. Adică dacă chiar începe să scadă, va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut şi să ne relaxăm cu toate măsurile pe care le luăm”, a menţionat secrettarul de stat. 

Măsurile dure luate de autorități ar putea fi relaxate în luna iunie,  însă acest lucru depinde în primul rând de cum va evolua situaţia epidemiei la acea dată.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza