Starea de alertă va fi prelungită. Premierul Florin Cîțu, despre propunerile de relaxare: „Toate scenariile sunt pe masă”

by Oana Spiru

Premierul a spus că starea de alertă va fi prelungită și a adăugat că nu vor fi decise măsuri de relaxare înainte de 1 iunie. În același timp, acesta spune că oamenii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar trebui să poată reveni la o viață normală.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să își continue viața, să revină la normalitate. Dar este punctul meu de vedere în acest moment”, a spus el.

Întrebat dacă este vorba și despre persoanele vaccinate cu o doză sau doar pe cele complet imunizate, Cîțu a răspuns: „Persoanele vaccinate”.
Totodată, conform unui document transmis de Ministerul Economiei, masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, în municipiile care au un grad de vaccinare de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice închise, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%.

Potrivit digi24.ro, premierul a fost întrebat în legătură cu propuneri de relaxare venite de la Ministerul Economiei, care includ și renunțarea la portul măștii în zonele cu grad ridicat de vaccinare.

„Toate scenariile sunt pe masă”, a spus premierul, precizând că acestea vor fi discutate cu specialiștii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza