Spitalul Militar Cluj își redeschide secția COVID-19. Pentru început va avea 5 paturi

by admin

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca și-a redeschis secția COVID-19, la solicitarea DSP Cluj. Secția are în total 5 paturi, care în prezent sunt ocupate în totalitate, au anunțat reprezentanții MApN. De asemenea, alte două spitale militare și-au redeschis și ele secția destinată pacienților COVID-19.

Astfel, la solicitarea prefecturii și a DSP Timiș, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT) Timișoara din data de 22 iulie, numărul de pacienți internați crescând progresiv până la 19 pacienți internați în prezent. Iar la solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Sibiu, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” a redeschis joi, 4 august, sectorul pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, având la dispoziție cinci paturi.

„Având în vedere creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național, Direcția medicală a MApN a dispus unităților sanitare din subordine verificarea capabilităților de suport COVID-19, pentru a permite reoperaționalizarea promptă a acestora, în termen de maximum 72 ore de la solicitare și obținerea autorizațiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităților locale și centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În plan intern, Direcția medicală a MApN a dispus luarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea numărului de infectări la toate structurile din cadrul Ministerului Apărării Naționale”, au mai transmis cei de la MApN.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza