Spitalul Județean de Urgență din Cluj, mărul discordiei dintre PNL și USR!

by Cezar Leizeriuc

Invitați în emisiunea “Servus, Cluj!”, pentru a analiza ultimele evenimente de pe scena politică, Sabin Sărmaș, deputatul PNL, și Elek Levente, membru în Biroul Național USR, și-au exprimat punctele de vedere în legătură cu schimbarea managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a demis la începutul lunii ianuarie pe Petru Șușcă după șapte ani de conducere, ca ulterior să o numească manager pe Claudia Gherman, conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie, medic primar de chirurgie generală şi vasculară la Clinica de Chirurgie II.

De asemenea, Vlad Voiculescu a adus acuzații dure asupra Spitalului Județean din Cluj, considerând că acesta este “o rușine”.

“Cu tot respectul pentru domnul ministru pentru tot ceea ce face, cu încrederea pe care o transmite, nu sunt întru totul de acord. Structura acestui spital este foarte veche, dar nu se pot face minuni față de ce există. Totuși, serviciile medicale din Cluj sunt la un standard foarte bun. Deși este un politician mai tânăr și mai neexperimentat decât domnul Emil Boc, domnul Voiculescu are maturitatea necesară de a nu duce un război neproductiv pentru ambele părți. A fost un schimb de replici la un moment, s-au stins și asta este. Campania de vaccinare merge bine la Cluj. Deci cred că afirmația ministrului Sănătății a venit cu scopul de a schimba managementul spitalului. Pentru că nu putea să spună ceva despre clădiri, ele sunt de 100 de ani. Schimbarea domnului Șușcă este una pe care ministrul trebuie să și-o asume. Cei din zona medicală din Cluj au spus că Petru Șușcă este un bun manager”, a declarat Sabin Sărmaș, deputat PNL, în emisiunea Servus, Cluj!.

De cealaltă parte, Elek Levente consideră că în urma discuțiilor purtate între Emil Boc și Vlad Voiculescu, a avut loc un joc politic.

“Ar fi regretabil să aflu că la presiunea domnului Ungureanu, ministrul Sănătății a cedat și a schimbat managerul spitalului. Cred că domnul Voiculescu știa situația din Cluj. A luat măsura aceasta temporară, este un manager interimar. Sunt sigur că va fi organizat un concurs curând pentru a putea fi numit noul manager pe contract. Referitor la afirmația cu spitalele vechi din Cluj putem să dăm vina pe clădiri, însă în orice spital vechi se poate face o instalație de incendii corectă. Cu toții putem admite că toate spitalele au probleme, chiar și cele din Cluj. Dacă avem un spital care se ridică cât de cât la cele mai înalte standarde este Spitalul Municipal Clujana. Atenție, foarte puțini clujeni știu că spitalele din Cluj nu sunt administrate de Primărie. Toți s-au îndreptat spre Emil Boc după declarația lui Vlad Voiculescu. Primăria a oferit sprijin financiar, aceasta este altă discuție. Primarul nu are influență nici în management, nici în finanțe. Domnul Boc este un politician experimentat, fost prim-ministru. A fost un mic joc politic odată cu discuțiile dintre cei doi”, a explicat Elek Levente, membru în Biroul Național USR.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza