S-a decis! Spitalul Clujana va trata pacienți cu COVID-19, Medicală 1 devine spital suport. Ce se întâmplă cu ceilalți bolnavi?

by Cristina Mihaila

Ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri zilnice de infectare cu Sars-Cov-2, noi spitale din Cluj vor prelua pacienți cu COVID-19. Astfel, Spitalul Municipal Clujana se pregătește să devină în cel mai scurt timp unitate pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID -19, iar Medicală I va deveni spital suport.

”Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Din cauza reorganizării, și activitatea din celelalte spitale va fi îngreunată. De exemplu, pacienții care au suferit o operație pe inimă erau până acum transferați pentru tratament și monitorizare la Medicală I sau Clujana după 2-3 zile de la intervenție. Acum acest lucru nu va mai fi posibil, iar pacienții vor rămâne internați pe secții, ceea ca va duce la un număr mai redus de intervenții.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza