Spectacolul MacBeth al Operei din Cluj, pe scena festivalului Enescu

by Cristina Mihaila

Opera Națională Română din Cluj-Napoca va prezenta spectacolul Macbeth de Giuseppe Verdi, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, pe scena Festivaluluiu Interna’ional geroge Enescu, care va avea loc anul acesta ]n perioada 28 august – 26 septembrie.  Macbeth va prezentat de artiștii operei clujene duminică, 12 septembrie, de la ora 19:00, în sala mare a Operei.

Macbeth prezintă o poveste despre putere, intrigă politică și magie, în centrul acțiunii aflându-se cuplul protagonist – Macbeth și soția sa, Lady Macbeth. Publicul va putea viziona o operă de o frumusețe înfiorătoare, pentru care Verdi a extras din piesa lui Shakespeare esența de magie, crimă și nebunie, conferindu-i mai multă intensitate, ce se traduce printr-o explorare a tiraniei și o călătorie a dezintegrării sufletului. Fiecare moment al operei oscilează, pe muchie de cuțit, între realitate și halucinație, lume și iad. De la primele sunete prevestitoare ale uverturii, până la corurile macabre ale vrăjitoarelor și criminalilor, dar și ariile cutremurătoare, interpretate de baritonul de talie internațională Șerban Vasile – în rolul lui Macbeth și soprana invitată Nadia Cerchez – Lady Macbeth, muzica lui Verdi ne atrage puternic în inima maleficului.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro, iar începând cu data de 20 iulie va fi deschisă în acest scop și Agenția de bilete a Operei, deschisă pe latura estică a clădirii, de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-18:00.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza