Spectacolul „Cartea cu Apolodor”, din nou pe scena Teatrului „Puck”. Cum se achiziționează biletele

by Oana Spiru

Unul dintre cele mai iubite spectacole pentru copii revine în această perioadă la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Este vorba de „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, în regia Monei Marian, programat pentru duminică, 7 noiembrie (de la orele 10 și 12.30) și marți, 9 noiembrie (de la ora 18). De asemenea, sâmbătă, 6 noiembrie (de la ora 11), va fi prezentat spectacolul „Kolozsvári mesék”/„Poveşti clujene” în regia Ibolyei Varga, inspirat din istoria Clujului.

Programul săptămânii a început cu spectacolul „Aventurile lui Puck”, după William Shakespeare, în regia lui Cristian Nedea (desfășurat marți, 2 noiembrie), iar miercuri, 3 noiembrie a fost prezentat spectacolul „Plüm-Plüm kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga.

La final de săptămână, mai exact sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 11, este programată o reprezentație a spectacolului „Povești clujene”, în regia Ibolyei Varga. Poveștile fac parte dintr-un volum semnat de Zágoni Balázs, un tânăr scriitor clujean contemporan, şi sunt inspirate din întâmplări şi personaje reale ale Clujului (din secolele IX -X şi până la începutul secolului XX).

„Vrem să aducem ceva din atmosfera de altădată a Clujului. Totodată, spectacolul îşi propune să îi ajute pe copii să descopere în ce oraş frumos trăim, ce istorie interesantă are şi, totodată, să înveţe că trebuie să respecte moştenirea spirituală şi culturală a acestuia”, subliniază regizoarea.

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Giriti Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Kötő Áron și Urmánczi Jenő.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Un spectacol cu personaje de neuitat

Duminică, 7 noiembrie, de la orele 10 și 12.30, cei mici au întâlnire cu Apolodor, unul dintre cele mai iubite personaje de pe scena instituției clujene.

“Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat”, a scris Ioana Pârvulescu în “Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin”.

Spectacolul „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum a fost pus în scenă de regretata Mona Marian, iar scenografia a fost semnată de Epaminonda Tiotiu. Sculptura este semnată de Florin Marin, iar muzica de Corina Sîrbu. În distribuţie: Dana Bonţidean, Călin Mureşan și Angelica Pamfilie.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele anunțate pentru zilele de marți și miercuri, de la ora 18, vor avea bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza