Specialiștii spun că traversăm deja perioada „cozii epimediei”. Laszlo Attila: „Mai puține cazuri pozitive, mai multe cazuri grave”. Vezi situația achizițiilor efectuate de pânâ acum

by admin

Specialiștii susțin că evoluția pandemiei tinde să se îndrepte spre o parte descendentă a numărului de cazuri pozitive. Chiar dacă acestea s-au mai atenuat, proporția cazurilor grave, din păcate, crește în continuare. Pe de altă parte, medicii pediatri din Europa suspectează că virusul SARS-CoV-2 a activat boala Kawasaki care se manifestă la copii. Aceasta este o boală inflamatorie, veche de peste 50 de ani.

„Creșterea numărului cazurilor noi s-a atenuat. Specialiștii spun că acum traversăm perioada numită de dânșii <<coada epidemiei>>. Începem să ne apropiem spre partea descendentă a evoluției în epidemie, în care numărul cazurilor noi scad de la o zi la alta și, în același timp, din păcate, proporția cazurilor grave dintre cazurile noi depistate crește. În schimb a scăzut proporția cazurilor pozitive din testele efectuate. Am avut creșteri de la o zi la alta de 18,8%, dar de o săptămână suntem în jurul cifrei de 5%.

De asemenea, trebuie să avem simțul măsurii privind această știre asupra accentuării sau înmulțirii cazurilor unei boli foarte rare cum ar fi Kawasaki la copii. Aceasta se manifestă cu simptomatologie asemănătoare coronavirusului. Mă aștept să fie foarte puține cazuri probabile. Etiologia este presupusa infecție virală sau bacteriană suferită în perioada anterioară debutului simptomelor care cauzează o vasculită generalizată. Afectează vasele medii, ducând la anevrisme inclusiv la nivelul arterelor coronariene. Boala aceasta are un tratament și are o evoluție destul de favorabilă în marea majoritate a cazurilor”, a declarat medicul pediatru, Laszlo Attila, în cadrul emisiunii „România te privește” de pe Look Plus.

În urma numărului foarte mare de achiziții efectuate, Curtea de Conturi va lua în calcul prețurile și scopul acestora. După 60 de zile de la terminarea pandemiei aceștia vor întocmi un raport general.

„Acum încep și eu să înțeleg această agitație a domnului președinte. Avem senzația că domnia sa a fost consiliat de politologi și oameni care pregătesc campaniile electorale. În capul acestor persoane au fost tot felul de scenarii apocaliptice. Totuși, s-au eliberat 34.000 de paturi la nivel național. 4.000 de paturi au fost puse la dispoziție secțiilor de terapie intensivă. S-au pus la dispoziție 1.700 de aparate de respirație, iar noi avem acum 7.000 de pacienți pe 34.000 de paturi, dintre care jumătate sunt asimptomatici. Din 4.000 de paturi ATI folosim vreo 250-260, iar din 1.700 de aparate, folosim 110. În astfel de situații este foarte greu de explicat când îți pui prietenii să facă tot felul de achiziții care nu se justifică în anumite perioade. După 60 de zile de la terminarea pandemiei, Curtea de Conturi ne va da un raport să vedem la ce preț și de ce s-au făcut aceste achiziții”, a încheiat medicul pediatru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza