Spania a fost inclusă din nou pe lista țărilor din zona galbenă. Autoizolare la domiciliu pentru cei care vin de acolo!

by admin

Autoritățile române au actualizat lista statelor și a zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit acestei actualizări, Spania a fost inclusă din nou pe lista țărilor din zona galbenă. Lista va intra în vigoare pe data de 11.08.2020, la ora 0:00.

Aceasta înseamnă că, începând de marți, persoanele care sosesc din Spania în România vor fi obligate să intre timp de 14 zile în autoizolare la domiciliu sau chiar în carantină, dacă prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus. Măsura carantinării se va aplica tutror persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene sau ai Spațiului Economic European.

Carantină persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de această sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantină se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa

Mai mult, zborurile comerciale regulate dintre aeroporturile din țara noastră și cele spaniole vor fi suspendate începând cu data de 11 august.

Numărul mediu de cazurilor noi de coronavirus din Spania, din ultimele 14 zile, raportate la 100.000 de locuitori, l-a depășit pe cel raportat de țara noastră (peste 89 de cazuri, comparative cu 87 cât are România).

Următoarea actualizare a listei țărilor incluse în zona galbenă va avea loc în weekendul următor. Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza