Sortiment de chipsuri retras de la comercializare deoarece conține o substanță cancerigenă

by admin

ANSVSA a anunțat retragerea de la comercializare a unui sortiment de chipsuri, comercializat în toate magazinele Mega Image. Măsura a fost luată din cauza unei substanțe cancerigene care se poate găsi în produs.

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul TERRA CHIPS  STRIPES&BLUES 110G, cu lot: 228 A3 și cu termenul de valabilitate: 29/03/2023. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se un conținut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a transmis ANSVSA.

Acrilamida este o substanță chimică ce se poate forma în unele alimente. În principal, această substanță apare la alimente pe bază de plante, în timp ce sunt preparate la temperaturi ridicate, cum ar fi prăjirea sau coacerea. Studiile arată că acrilamida provoacă la animale cancer și este dăunătoare pentru oameni.

„Considerând  că  sănătatea  consumatorilor  este  cea  mai  importantă,  Mega  Image  solicită  clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le  distrugă  sau  să le  returneze la punctul de vânzare din care  s‐a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 17.03.2023.  Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm  permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, au transmis și reprezentanții Mega Image.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Sortiment de chipsuri retras de la comercializare deoarece conține o substanță cancerigenă – Revista Presei 07/02/2023 - 17:51

[…] post Sortiment de chipsuri retras de la comercializare deoarece conține o substanță cancerigenă appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza